08.12.2015 16:48

'Kamp Ødegaard woedend over keuze Benítez'

Martin Ødegaard hoopte woensdagavond zijn Champions League-debuut voor Real Madrid te maken, maar dat feest gaat niet door. Rafael Benítez liet het zestienjarige talent links liggen.

Real Madrid staat aan kop in Groep A en is al zeker van de volgende ronde. Tegen Malmö FF had Benítez ervoor kunnen kiezen om wat jonge talenten op te stellen. Dat doet hij niet. "Er zijn een aantal spelers die terugkeren van een blessure. Zij moeten wedstrijdritme opdoen", legt Benítez zijn keuze uit tegen de Spaanse krant AS. "Bovendien moeten wij deze wedstrijd winnen."

Voor de stand maakt het echter niet meer uit. Real Madrid heeft dertien punten, terwijl nummer twee Paris Saint-Germain er tien heeft.  Ookal verliest Real en wint PSG dan nog eindigen de Madrilenen als koploper. Het heeft namelijk een beter onderlinge resultaat.

Dat het resultaat geen effect heeft op de ranglijst zou volgens hetzelfde Spaanse blad de reden zijn dat kamp-Ødegaard niet blij is met de beslissing van Benítez. Het Noorse talent wacht nog op zijn kans in het eerste elftal. Dit werd gezien als een kans. Dat de Spaanse coach anders beslist zou dan ook kwaad bloed hebben gezet. "Maar we zijn erg tevreden over Ødegaard en zijn ontwikkeling", verdedigt de manager zich. "Dit is geen wedstrijd voor jonge talenten. We moeten winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner