08.12.2015 19:58

PSV A1 groepswinnaar na zege op CSKA

PSV A1 heeft zich dinsdagmiddag gekwalificeerd voor de laatste zestien van de UEFA Youth League. De ploeg van Geert Brusselers won ook de laatste wedstrijd met 2-1 van CSKA Moskou en door die overwinning werd PSV A1 groepswinnaar.

Hoewel de Eindhovenaren na drie groepswedstrijden nog maar met één punt stijf onderaan stonden, wisten ze de laatste drie duels in winst om te zetten. In de laatste wedstrijd werd CSKA Moskou met 2-1 verslagen. PSV A1 kwam in de achttiende minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ramon Lundqvist. Tien minuten later trok Timur Zhamaletdinov de stand weer gelijk, maar in de 33e minuut stond de 2-1 alweer op het scorebord. Ditmaal was het Albert Gudmundsson die de treffer voor zijn rekening nam.

Naast PSV A1 hebben ook de jeugdteams van Paris Saint-Germain, SL Benfica en Manchester City zich geplaatst voor de volgende ronde. Woensdag worden de overige wedstrijden in de poulefase gespeeld en zullen meer ploegen een ticket voor de volgende ronde bemachtigen.