08.12.2015 20:02

Cocu gooit verdediging overhoop tegen CSKA

Nicolas Isimat-Mirin (m.) en Hectór Moreno (r.) proberen Tjeerd Korf (l.) van koppen af te houden tijdens het bekerduel PSV - SC Genemuiden. (27-10-2015)
Nicolas Isimat-Mirin (m.) en Hectór Moreno (r.) proberen Tjeerd Korf (l.) van koppen af te houden tijdens het bekerduel PSV - SC Genemuiden. (27-10-2015)

Vanwege een schorsing van Santiago Arias heeft Nicolas Isimat-Mirin een basisplek in het treffen met CSKA Moskou. De Fransman staat niet rechtsachter, maar Philip Cocu posteert hem als centrale verdediger. Het is voor de Franse verdediger de eerste basisplek in dit Champions-League seizoen.

Doordat Isimat-Mirin centraal achterin staat, verhuist Héctor Moreno naar de linksachter positie. Daar staat normaal gesproken Joshua Brenet, vanwege een langdurige afwezigheid van Jetro Willems. Brenet verkast daarom van de linker- naar de rechterzijde. "Met Gastón Pereiro verwacht ik meer ruimte aan de rechterflank en Brenet kan dat goed invullen", aldus Cocu voorafgaande aan de wedstrijd tegen SBS. De verdedigers op de bank bij PSV zijn, door het ontbreken van enkele spelers, talenten Jordy de Wijs en Suently Alberto.

Op de rechterflank krijgt Gastón Pereiro ook weer een basisplek. Doordat Luciano Narsingh en Maxime Lestienne ontbreken in de wedstrijdselectie, mag de flamboyante Uruguayaan weer aan de aftrap beginnen. Door het ontbreken van deze spelers zit vandaag Steven Bergwijn op de bank.

Bij CSKA staat ex-AZ speler Pontus Wernbloom op het middenveld. De Zweedse middenvelder ziet daarnaast Ahmed Musa aan de aftrap staat. De Nigeriaan heeft een verleden bij VVV Venlo. Bij de Russen spelen daarnaast alle grote spelers uit de selectie. Zo hebben Igor Akinfeev, Alan Dzagoev en Seydou Doumbia een basisplek.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner