08.12.2015 22:36

Manchester United klaar in Champions League

De Europa League krijgt er een grote naam bij na de winterstop. Manchester United verloor dinsdagavond op bezoek bij VfL Wolfsburg (2-1) en na de winst van PSV eindigen de Engelsen als derde in groep B.

Met VfL Wolfsburg, Manchester United en PSV die streden voor een plek in de knock-outfase was het razend spannend in groep B. De Engelsen leken het beste met de druk om te gaan, aangezien de ploeg in de tiende minuut op een voorsprong kwam. Mata stuurde Anthony Martial weg en die bleef oog in oog met Diego Benaglio kalm. Het lukte de uitploeg echter niet om door te drukken en nog geen vijf minuten later stond het weer 1-1. Naldo werkte een vrije trap in de dertiende minuut op bijzonder knappe wijze de rechterhoek in. Na een half uur spelen zette Wolfsburg het goede spel om in de eerste voorsprong van de avond. Over meerdere schijven werd de zestien bereikt, waar Julian Draxler breed legde op Vieirinha, die simpel binnen werkte.

In de tweede helft wist United het initiatief snel weer op te pakken, maar het duurde een kwartier voordat de wedstrijd echt openbarstte. In korte tijd kreeg de uitploeg grote kansen, maar een halve omhaal van Memphis werd gepakt door Benaglio en een harde inzet van Daley Blind werd gekraakt in de zestien. Ook de Duitsers lieten zich gelden, maar De Gea herstelde zijn eigen fout, de Spaanse keeper kwam uit zijn doel waar dat niet nodig was, door een stift van André Schürrle onder zijn lat vandaan te tikken.

Het bleek een wedstrijd van de momentopnames te worden, want tien minuten voor tijd ging het opeens weer helemaal los in de Volkswagen Arena. United kwam ietwat tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte met Wolfsburg, toen Josuha Guilavogui zijn eigen doelman op knullige wijze passeerde. Hij timede verkeerd bij een afgeslagen corner en wipte de bal met zijn hoofd zo over Benaglio heen. Twee minuten later stelde Naldo echter weer orde op zaken, door een corner binnen te knikken: 3-2. Dit betekende ook meteen de eindstand.

Op nagenoeg hetzelfde moment als de 3-2 in Wolfsburg kwam PSV in de wedstrijd tegen CSKA Moskou op 2-1. Deze ontwikkeling betekende de genadeklap voor United, dat met zeven doelpunten voor en zeven doelpunten tegen simpelweg niet goed genoeg was in de groepsfase. De Engelse gaan door de verliesbeurt verder in de Europa League, terwijl Wolfsburg zich als groepswinnaar in de knock-outfase mag melden.

Op 14 december wordt er geloot voor zowel de eindfase van de Champions League als de Europa League. Groepshoofd Wolfsburg treft een nummer twee uit een andere groep, wat betekent dat PSV als nummer twee tegen een groepswinnaar speelt in de achtste finale.

Door: Jos Boesveld