09.12.2015 09:56

Koploper Porto kan niet spelen op gelijkspel

Het is reuze spannend in Groep G. Chelsea, FC Porto en Dinamo Kiev zullen woensdagavond in hun laatste groepswedstrijden bepalen welke twee clubs zich plaatsen voor de achtste finales van de Champions League.

Voor Dinamo Kiev is de opdracht simpel: bij winst zijn de Oekraïners zeker van overwintering in het miljoenenbal. Bij elk ander resultaat in Kiev overwinteren Chelsea en FC Porto in de Champions League.

Als Dinamo Kiev wint en Chelsea - FC Porto eindigt in een gelijkspel, dan ontstaat een vreemde situatie in Groep G. Drie teams staan dan op elf punten en het onderling resultaat brengt niet twee winnaars naar boven. Het doelsaldo is dan bepalend en spreekt in het nadeel van FC Porto, dat voorafgaand aan de laatste wedstrijden nog bovenaan staat in de groep.

Als Dinamo Kiev wint van Maccabi Tel Aviv, dan komt FC Porto dus in de problemen. De Portugezen moeten dan winnen op Stamford Bridge – wat dus de uitschakeling van Chelsea zou betekenen. Het team van José Mourinho is bij een gelijkspel of overwinning tegen FC Porto hoe dan ook verzekerd van een plekje bij de laatste zestien.

Wordt Chelsea woensdagavond uitgeschakeld, dan is het mogelijk einde verhaal voor Mourinho. De trainer staat onder grote druk door de slechte resultaten in de Premier League en kan een volgende domper niet gebruiken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner