09.12.2015 14:44

AZ mist Henriksen, neemt vier jonkies mee

AZ moet het in de laatste Europa League-wedstrijd van dit seizoen stellen zonder sterkhouder Markus Henriksen. De Noor is geblesseerd aan de knie en reist niet af naar Spanje, waar Athletic Bilbao wacht. Omdat AZ nergens meer voor speelt geeft John van den Brom vier jonge spelers de kans in zijn selectie.

Henriksen raakte dit weekend geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen ADO Den Haag en is niet op tijd hersteld om te spelen in Europa. AZ zal ook geen risico willen nemen, aangezien de ploeg al is uitgeschakeld in de Europa League. De Alkmaarders staan met nog één wedstrijd te gaan zes punten achter op nummer twee Partizan.

Pantelis Hatzidiakos, Stijn Spierings, Thomas Ouwejan en Achille Vaarnold, die allen niet boven de twintig jaar uitkomen, krijgen een plek in de wedstrijdselectie van AZ. Spierings en Vaarnold debuteerden al in de hoofdmacht, waarbij Vaarnold zelf al een Europese wedstrijd speelde. Hatzidiakos en Ouwejan kunnen voor het eerst minuten maken in het eerste elftal van AZ. 

De wedstrijd in Spanje begint om 21.05 en zal dus voorlopig de laatste Europese wedstrijd van AZ zijn. Mounir El Hamdaoui en Ron Vlaar zijn niet speelgerechtigd in Europa, omdat ze niet op de spelerslijst staan die AZ aan het begin van het huidige seizoen indiende.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner