09.12.2015 16:29

Van Persie haakt mogelijk af bij Fenerbahçe

Nick Viergever (l.) en Joël Veltman (r.) bewaken samen Robin van Persie in het Europa League-duel Ajax - Fenerbahçe. (05-11-2015)
Nick Viergever (l.) en Joël Veltman (r.) bewaken samen Robin van Persie in het Europa League-duel Ajax - Fenerbahçe. (05-11-2015)

Robin van Persie mist mogelijk de cruciale Europa League-wedstrijd van Fenerbahçe. De Nederlandse spits kampt met lichte pijntjes en is mogelijk niet inzetbaar tegen Celtic. In Istanboel kan Fenerbahçe Ajax de genadeklap geven.

De Amsterdammers hebben weinig kans meer om door te gaan in de Europa League. Alleen als de Eredivisionist zelf wint van Molde FK en Fenerbahçe verliest in eigen huis van Celtic, gaat Ajax samen met Molde FK naar de knock-outfase. Van Persie kan zijn ploeg mogelijk niet helpen in Europa.

"Zijn blessure is niet ernstig, maar ik weet niet of hij donderdag kan spelen. Dat moet nog blijken", quote Voetbal International Fenerbahçe-coach Vítor Pereira op de persconferentie voor het duel op donderdag. Van Persie staat inmiddels op 21 wedstrijden voor Fenerbahçe, waarvan hij er vijf in de Europa League speelde. Hij kwam echter nog niet tot scoren in de groepsfase. In de competitie vond hij vijf keer het net.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner