09.12.2015 17:00

PSV kent al zes potentiële tegenstanders

Nu er voor het eerst sinds negen jaar weer een Nederlandse ploeg in de knock-outfase van de Champions League staat, is het vervolg nog interessanter. PSV staat echter voor een hele zware klus in de achtste finales. De ploeg treft een groepswinnaar en daardoor zijn zes van de zeven potentiële tegenstanders nu al bekend.

Omdat PSV in groep B achter VfL Wolfsburg is geëindigd, worden de Eindhovenaren op 14 december aan een groepswinnaar gekoppeld in de achtste finale. Zes clubs zijn al zeker van de eerste plek in de groep. Real Madrid, Atlético Madrid en Manchester City zijn inmiddels klaar in de groepsfase en wonnen in groep A, C en D. 

Daarnaast zijn FC Barcelona, Bayern München en Zenit Sint-Petersburg al zeker van de winst in hun groepen, aangezien ze met nog maar één wedstrijd te gaan niet meer in te halen zijn door de concurrentie. Alleen in groep G is nog niet duidelijk wie er de groepswinnaar wordt. De strijd gaat tussen Chelsea en FC Porto, terwijl ook Dinamo Kiev nog kan overwinteren in de Champions League. De formatie uit Oekraïne kan vanwege het onderlinge resultaat met Chelsea echter geen groepswinnaar meer worden.

Real Madrid, Atlético Madrid, Manchester City, FC Barcelona, Bayern München, Zenit Sint-Petersburg en Chelsea/FC Porto zijn dus de mogelijke tegenstanders van PSV in het kampioenenbal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner