09.12.2015 19:17

Van de Looi geeft Europese opstelling al vrij

De wedstrijd is niet erg spannend, maar Erwin van de Looi zit op het puntje van zijn stoel bij Roda JC - FC Groningen. (06-12-2015)
De wedstrijd is niet erg spannend, maar Erwin van de Looi zit op het puntje van zijn stoel bij Roda JC - FC Groningen. (06-12-2015)

FC Groningen speelt aankomende donderdag de laatste Europese wedstrijd van dit seizoen. De bekerwinnaar van Nederland kon geen indruk maken in de Europa League en is al uitgeschakeld. Daarom vindt trainer Erwin van de Looi het ook niet erg om zijn opstelling al prijs te geven.

Tegen Sporting Braga gaat FC Groningen met een weinig verrassende opstelling spelen. Sergio Padt staat zoals altijd op doel en op papier staan er weer vijf verdedigers in de basisopstelling. Van de Looi kiest in Europa vaak voor een goed bezette achterste linie en dat is dit keer niet anders. Danny Hoesen is de diepe spits, aangezien Michael de Leeuw nog geblesseerd is.

"We sparen geen spelers met het oog op Feyenoord-thuis. Wij zijn niet in de positie om in een Europees duel niet met de sterkste opstelling te beginnen. Het is een serieuze wedstrijd en we willen het toernooi zo goed mogelijk afsluiten", stelde Van de Looi op het persmoment voor de wedstrijd.

FC Groningen wist nog maar één punt te pakken in de groepsfase en staat mijlenver achter Slovan Liberec, Olympique Marseille en Sporting Braga.

Volledige opstelling FC Groningen: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata, Kappelhof, Maduro, Linssen, Rusnák, Hoesen en Tibbling.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner