09.12.2015 22:37

Leverkusen uitgeschakeld na punt tegen Barça

Het is Bayer Leverkusen woensdagavond niet gelukt om voor een stunt te zorgen in de Champions League. De opdracht om te winnen van het al geplaatste FC Barcelona mislukte, waardoor het resultaat bij AS Roma – BATE Borisov niet meer van belang bleek. De Duitsers kwamen niet verder dan 1-1 tegen een jeugdig Barça.

Bayer Leverkusen moest winnen van het al geplaatste FC Barcelona. Zonder Neymar, Luis Suárez, Dani Alves, Piqué, Javier Mascherano, Busquets en Iniesta deden de Catalanen het rustig aan in de BayArena. De eerste mogelijkheid was voor Hakan Çalhanoğlu. De Turkse middenvelder in Duitse dienst schoot een vrije trap vanaf punt zestien richting de verre hoek, maar zag deze gered worden door Marc-André ter Stegen.

Het was echter Barcelona dat op voorsprong kwam via wie anders dan Lionel Messi. De Argentijn ontsnapte aan buitenspel na een mooie pass van Ivan Rakitić. Messi bleef kalm, omspeelde doelman Bernd Leno en schoof de bal in het doel: 0-1. Nog geen drie minuten later stond het alweer gelijk. Een voorzet vanaf links via Admir Mehmedi werd gemist door Çalhanoğlu. Achter de nummer tien stond Javier Hernández wel op de juiste plaats om de bal in de korte hoek te schieten: 1-1.

Messi kreeg na het doelpunt van Leverkusen een beste kans op een hernieuwde voorsprong. Een voorzet vanaf links via Jordi Alba werd net langs het doel geschoven door de aanvoerder van Barça. Na rust was het, net als in het eerste bedrijf, Çalhanoğlu met de eerste grote mogelijkheid. Doordat Adriano de bal niet goed kon uitverdedigen kreeg de Turk een goede kans die uiteindelijk voorlangs het doel geschoten werd.

De allergrootste mogelijkheid was voor Karim Bellarabi. Op aangeven van doelpuntenmaker Chicharito schoot de middenvelder van Leverkusen in zeer kansrijke positie op het lichaam van Ter Stegen. Kevin Kampl probeerde het enkele minuten later via een schot van afstand. Uitblinkende keeper Ter Stegen stond echter weer op zijn post en tikte de poging van Kampl over het doel. Leverkusen bleef aandringen, terwijl Barça enkel verdedigde.

De mogelijkheden die er waren vielen echter niet gunstig uit voor de Duitsers. Hernández zag bijvoorbeeld in de laatste minuut een inzet van dichtbij fantastisch gered worden door de uitblinkende Ter Stegen. Door het gelijkspel bleek het onmogelijk om de volgende ronde te behalen, er moest namelijk gewonnen worden. FC Barcelona blijft door het gelijke spel ongeslagen en is groepswinnaar in poule E. AS Roma gaat als nummer twee door naar de achtste finales, Bayer Leverkusen moet genoegen nemen met een vervolg in de Europa League.

Door: Koen Larmit 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner