10.12.2015 13:43

Mourinho deelt sneer uit aan Iker Casillas

José Mourinho heeft een sneer uitgedeeld aan Iker Casillas. De doelman van FC Porto verloor van Chelsea FC en werd daarom derde in groep F van de Champions League. Daardoor moet de Spanjaard verder in de Europe League.

"Hij kan nu een prijs winnen die hij nog nooit heeft gewonnen: de Europa League", zegt José Mourinho na afloop van het gewonnen duel (2-0 Chelsea). De relatie tussen Iker Casillas en Mourinho is sinds de gezamenlijke tijd bij Real Madrid niet goed te noemen. Mourinho was van 2010 tot en met 2013 trainer van de Madrilenen en was de eerste oefenmeester die Casillas op de bank zette.

Hoewel zijn eerste opmerking als een sneer bedoelt is, gaat Mourinho vervolgens een stuk sportiever verder. "Ik wens hem veel succes. Hij heeft tegen ons goed gekeept", aldus de Portugees. "Hij heeft zijn werk gedaan en ik de mijne."

Mourinho bekert zelf door in de Champions League. Gezien de dramatische stand van zijn ploeg in de Premier League lijkt het miljoenenbal de kans te zijn om nog een prijs te pakken. "We zullen het zien. In 2005 waren we met FC Porto ook niet de favoriet en in 2010 met Internazionale waren we dat ook niet. Je hebt wat geluk nodig. Tegen Porto zat het woensdagavond mee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner