10.12.2015 16:36

Benzema geschorst, EK in gevaar voor spits

Karim Benzema mag voorlopig niet uitkomen voor het Franse nationale elftal. De Franse bond heeft de speler geschorst, zo meldt het AFP.

De spits van Real Madrid mag voorlopig niet uit worden genodigd voor het Franse elftal. De 27-jarige aanvaller wordt er van verdacht betrokken te zijn bij het afpersen van zijn collega Mathieu Valbuena. De kleine middenvelder wordt gechanteerd, omdat er een sekstape van hem in het bezit zou zijn. 

Het onderzoek van justitie loopt nog steeds. Tot dat de rechter uitsluitsel heeft gegeven, mag Benzema niet meespelen. Hierdoor komt het EK voor Benzema serieus in gevaar. Het is namelijk nog maar de vraag hoelang het proces in beslag zou nemen. Het EK wordt komende zomer in Frankrijk gehouden.

Valbuena gaf eerder echter aan prima met Benzema in één team te kunnen spelen. De Real Madrid-spits wordt dus verdacht van betrokkenheid bij de affaire, maar naar eigen zeggen gold hij als tussenpersoon en probeerde hij juist Valbuena te helpen. Bondscoach Didier Deschamps riep eerder Benzema en Valbuena ook al niet op, vanwege een contactverbod.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner