10.12.2015 20:26

Athletic Bilbao met een B-team tegen AZ

Gurpegi (l.) van Athletic Bilbao houdt in het Europa League-duel met AZ Vincent Janssen in de houdgreep. (01-10-2015)
Gurpegi (l.) van Athletic Bilbao houdt in het Europa League-duel met AZ Vincent Janssen in de houdgreep. (01-10-2015)

Athletic Bilbao start donderdagavond met een B-team tegen AZ Alkmaar. Athletic Bilbao-trainer Ernesto Valderde heeft in vergelijking tot afgelopen weekend acht wijzigingen doorgevoerd. AZ-trainer John van den Brom heeft ook (noodgedwongen) vijf wijzigingen doorgevoerd.

Mikel San José, Carlos Gurpegi en Markel Susaeta hadden afgelopen weekend een basisplaats tegen Málaga (0-0) en staan donderdagavond ook in de basis. Gorka Iraizoz, Xabier Etxeita, Mikel Balenziaga, Beñat Etxebarria, Raúl García, Óscar de Marcos, Iñaki Williams en Aritz Aduriz zijn er daarentegen niet bij. Zij worden in de basis vervangen door Iago Herrerín, Eneko Bóveda, Enric Saborit, Gorka Elustondo, Javier Eraso, Mikel Rico, Kike Sola en Sabin Merino. Etxeita, Balenziaga en Williams zitten op de bank, de rest is er helemaal niet bij. 

Bij AZ zijn, in tegenstelling tot het competitieduel met ADO Den Haag (1-0 nederlaag), Rajko Brežančić, Jop van der Linden, Markus Henriksen, Alireza Jahanbakhsh en Mounir El Hamdaoui er niet bij. Van der Linden en Jahanbakhsh zitten op de bank, terwijl de rest er helemaal niet bij is. Dat El Hamdaoui er niet bij is valt te begrijpen, want hij is niet speelgerechtigd in de Europa League. Thomas Ouwejan debuteert donderdagavond in de basis bij AZ, ook Jeffrey Gouweleeuw, Derrick Luckassen, Celso Ortíz en Thom Haye hebben een basisplaats gekregen van Van den Brom. 

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner