10.12.2015 22:34

Dortmund geen groepswinnaar na nederlaag

Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League, maar de ploeg gaat de zestiende finales niet in als groepswinnaar. De Duitse topploeg ging tegen PAOK Saloniki verrassend met 0-1 onderuit in eigen huis. FK Krasnodar profiteerde dankbaar en werd op de laatste speeldag de nieuwe nummer één.

Bij Borussia Dortmund kregen veel spelers rust. Onder meer Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan begonnen op de bank, maar met Marco Reus en Shinji Kagawa stond er genoeg kwaliteit op het veld bij Borussia Dortmund. PAOK Saloniki kwam echter na ruim een half uur spelen op 0-1, toen Róbert Mak het net vond.

Ruim voor het laatste fluitsignaal werden Mkhitaryan en Aubameyang alsnog gebracht, maar het gouden duo van Borussia Dortmund kon geen ommekeer teweeg brengen. Door de nederlaag bleven de Duitsers steken op tien punten in groep C, terwijl FK Krasnodar door een 3-0 overwinning op bezoek bij Gabala FK naar dertien punten steeg. Hierdoor treft Borussia Dortmund in de knock-outfase een groepswinnaar, zoals bijvoorbeeld Liverpool of SSC Napoli.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner