23.12.2015 15:32

Oud-Groninger Sparv ziet droom uitkomen

Tim Sparv is gefocust tijdens het Europa League-duel Legia Warschau - FC Midtjylland. (26-11-2015)
Tim Sparv is gefocust tijdens het Europa League-duel Legia Warschau - FC Midtjylland. (26-11-2015)

Tim Sparv, oud-speler van onder meer FC Groningen, zag onlangs zijn droom uitkomen. De Finse middenvelder zag zijn ploeg, FC Midtjylland in de Europa League-loting gekoppeld worden aan Manchester United.

"In de tijd dat Eric Cantona bij Manchester United ging spelen, ben ik de club gaan volgen", aldus Sparv tegenover Voetbal International. "Het is daarom een droom die uitkomt dat ik volgend jaar op Old Trafford mag gaan spelen. Om eerlijk te zijn heb ik er nooit aan durven denken dat dit ooit zou gaan gebeuren. Eigenlijk voelde het misschien dus niet eens als een droom, maar meer als een utopie."

"We moeten die wedstrijd met zelfvertrouwen tegemoet gaan", aldus Sparv, die in de groepsfase van de Europa League in SSC Napoli al een grote club trof. "Voor veel van ons waren dat de eerste officiële wedstrijden tegen een grote club. We hebben daar nu dus al meer ervaring mee, dat kan tegen Manchester United goed van pas komen."

Sparv ziet dat 'zijn' Manchester United anders is gaan voetballen. "Manchester United was altijd een ploeg die aanvallend voetbal speelde, met snelheid op de flanken. Onder Van Gaal is dat minder het geval, nu is het meer verdedigend wat ze laten zien. Daar hebben de supporters moeite mee. Ze moeten er aan wennen."

Van Gaal is op dit moment nog trainer van Manchester United, maar dat kan in februari anders zijn. "Maar ik houd mezelf er op dit moment niet zo mee bezig of er tegen die tijd een andere manager voor de groep staat of niet, dat is niet zo belangrijk en zien we dan wel. Voor nu hebben we een goed beeld van hoe zij spelen. Aan de andere kant zou het aanstellen van een nieuwe trainer natuurlijk wel voor een schokeffect kunnen zorgen. Zeker als hij ook nog een nieuwe filosofie doorvoert. Dat zou die wedstrijden voor ons nog wel eens extra moeilijk kunnen maken."

Sparv treft bovendien een oud-ploeggenoot. Bij FC Groningen speelde Sparv een half jaar samen met Daley Blind. "Toen kon je al zien hoeveel talent en voetbalvisie hij heeft. Maar ik had nooit verwacht dat hij bij Manchester United terecht zou komen. Aan sommige dingen denk je gewoon niet. In de jeugd van Southampton speelde ik bijvoorbeeld met Gareth Bale. Dat hij voor 100 miljoen naar Real Madrid zou gaan, had ik ook niet verwacht. Niemand had dat zien aankomen, denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner