24.12.2015 09:17

Wissel tegen PSV deed Memphis pijn

Memphis Depay werd tijdens het Champions League-duel met PSV op Old Trafford in de rust gewisseld door Louis van Gaal, dat deed de oud-speler van PSV destijds ontzettend veel pijn.

"Het moeilijkst vond ik mijn wissel tegen PSV, in de rust, op Old Trafford", aldus Memphis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat deed heel veel pijn. Je wilt je zó graag laten zien tegen je oude club en dan word je na één helft al naar de kant gehaald. Ja, dan word ik wel even helemaal gek. Boos ook. Maar tegelijk: dat soort boosheid blokkeert mij niet. Het helpt me alleen maar. Ik word er beter van, dat weet ik van mezelf."

Memphis moest wennen in Engeland. In de Eredivisie kon hij nog regelmatig een actie inzetten vanuit stilstand, maar dat kan niet in de Premier League. "Klopt. En zelfs in Spanje zie je spelers vanuit stilstand een geslaagde actie maken. In Engeland is dat onmogelijk. De manier van voetballen is onvergelijkbaar. Dat is een van de aspecten waar ik hard aan werk."

"Het is een kwestie van nét iets anders je actie inzetten, positie kiezen, bewegen zonder bal. En ik merk ook echt dat ik daarin vooruit ga. In alle opzichten trouwens: ik ben veel verder dan drie of vier maanden geleden. Alleen moet zich dat nu op het veld gaan uitbetalen, in goals en assists. Het gaat meer vanzelf nu. Die goal tegen Watford, maar ook een wedstrijd zoals die tegen Club Brugge, daarvan weet ik: daar gaan er meer van volgen. Let maar op. Geen zorgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner