15.01.2016 21:16

Spanje en Italië oefenen tegen elkaar voor EK

Om goed op het Europees Kampioenschap in Frankrijk te staan, hebben Europese grootmachten Spanje en Italië afgesproken om een oefeninterland tegen elkaar te spelen. Op 24 maart staan de landen tegenover elkaar in Italië.

De confrontatie over twee maanden zal de 34e zijn tussen Spanje en Italië. Op dit moment staan de landen zeer netjes op een gelijk aantal punten. Dertien keer eindigde een interland in een gelijkspel en beide landen wonnen tien keer van elkaar. Het doelsaldo ligt echter in het Italiaans voordeel, 39 doelpunten tegen 35.

Spanje is op het EK in Frankrijk gekoppeld aan Tsjechië, Turkije en Kroatië, terwijl Italië het in een zware poule moet doen tegen België, Zweden en Ierland. Het eindtoernooi begint in juni, waardoor de oefeninterlands in maart ook belangrijk zijn om de toernooiselecties indien nodig aan te passen. Spanje speelt na de oefeninterland tegen Italië ook nog tegen Roemenië, terwijl de Italianen voor een zware maand gaan, met als tweede tegenstander Wereldkampioen Duitsland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner