08.02.2016 20:19

Toptalenten Ajax strijden weer mee in de A1

Donny van de Beek (l.) vervangt de moegestreden Riechedly Bazoer in De Klassieker. (07-02-2016)
Donny van de Beek (l.) vervangt de moegestreden Riechedly Bazoer in De Klassieker. (07-02-2016)

Ajax wil koste wat kost door in de Youth League en daarvoor 'leent' het meerdere toptalenten uit aan de A-jeugd. Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Černý maken onderdeel uit van de selectie voor het duel met Sevilla.

De A1 van Ajax speelt dit seizoen in de voorrondes van de Youth League, aangezien PSV vorig seizoen kampioen werd in de Eredivisie. Daarom mag de A-jeugd van de Brabanders spelen in het hoofdtoernooi van de Youth League. Ajax won in de eerste en tweede ronde al van Schalke 04 en CSKA Moskou en staat nu op de drempel van het hoofdtoernooi.

De Amsterdammers staan momenteel in de play-offs van de Youth League, waarin Sevilla, een nummer twee uit de groepsfase van het hoofdtoernooi, de tegenstander is. Het gaat om één wedstrijd, gespeeld in Amsterdam, voor een plek in de achtste finale van de Youth League. Met Van de Beek en Černý beschikt de A1 opeens met twee spelers die al debuteerden én scoorden bij het eerste elftal. Van de Beek maakte afgelopen weekend zelfs zijn opwachting in De Klassieker (foto). Nouri zit dicht tegen het eerste elftal aan, maar wacht nog op zijn eerste plek bij de wedstrijdselectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner