09.02.2016 16:08

UEFA Cup-winst is Rotterdams Sportmoment

In 2002 won Feyenoord in de eigen Kuip van Borussia Dortmund de UEFA Cup. Het is de laatste Europese prijs die een Nederlandse club wist te winnen. Mede daarom is dat duel verkozen tot Rotterdams Sportmoment.

Rotterdam Topsport viert dit jaar het 25-jarige jubileum en mede daarom werd er een verkiezing gehouden wat het sportmoment van Rotterdam was in de afgelopen 25 jaar. Van de ruim achtduizend stemmen ging de meerderheid naar de UEFA Cup-winst op 8 mei van 2002.

"De winst van Feyenoord tegen Borussia Dortmund in de eigen Kuip staat bij elke Rotterdammer op het netvlies", zegt Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport. De top-drie werd voltooid met Volvo Ocean Race van 2006 en het WK judo in 2009.

In 2002 won Feyenoord met 3-2 van Borussia Dortmund. Pierre van Hooijdonk had Feyenoord op een 2-0 voorsprong gezet. Amoroso zorgde vanaf elf meter dat de spanning terug kwam in de wedstrijd. Jon Dahl Tomasson en Jan Koller scoorden ook nog. Na zestig minuten spelen stond het 3-2, waardoor het een half uur lang billen knijpen was voor de Rotterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner