09.02.2016 17:53

Ajax A1 naar knock-outfase van Youth League

Ajax juicht nadat Vince Gino Dekker het team op een 1-0 voorsprong heeft gezet tijdens het UEFA Youth League-duel met Sevilla FC. (09-02-2016)

Met een groots machtsvertoon heeft Ajax A1 de voorrondes van de Youth League overleefd. In de play-offs trof het Sevilla, maar de ploeg werd op De Toekomst weggeveegd: 3-1. Ajax gaat nu naar de achtste finales. Daarin treft het een groepswinnaar uit het hoofdtoernooi van de Youth League. Ajax won de voorgaande vier duels in de eerste en tweede ronde en is daardoor al vijf Europese duels ongeslagen.

Met het supertrio Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Černý, dat weer in ere hersteld werd bij de A1, begon Ajax flitsend aan het duel met Sevilla. Vooral Van de Beek liet zien waarom hij nu al een vaste kracht is bij de wedstrijdselectie van het Amsterdamse eerste elftal. Hij bereidde dan ook het eerste doelpunt van de thuisploeg voor. Hij vond Vince Gino Dekker bij de tweede paal, die simpel afrondde. Ajax kreeg vervolgens kans op kans, maar Sevilla sloeg tien minuten voor rust keihard toe. De Ajax-verdedigers zaten elkaar in de weg en Nané profiteerde optimaal: 1-1.

In de tweede helft begon Sevilla prima, maar het was dit keer Ajax dat scoorde na een sterke fase van de tegenstander. Van de Beek kwam aan de bal na een geblokt schot en faalde niet in de zestien: 2-1. Sevilla maakte het spel daarna een stuk fysieker en Ajax ontsnapte enkele keren, maar het was Nouri die tien minuten voor tijd een einde aan alle spanning maakte. De middenvelder ramde de bal na een klutssituatie keihard in het dak van het doel: 3-1.

Door de overwinning gaat Ajax naar de achtste finale van de Youth League. Hierin treft het een groepswinnaar uit het hoofdtoernooi. De wedstrijden in de volgende ronde worden eind februari afgewerkt. Mogelijke tegenstanders zijn Paris Saint-Germain, Manchester City, FC Barcelona of Chelsea.

Door: Jos Boesveld