15.02.2016 15:25

Youth League: PSV - AS Roma, Ajax naar Lyon

PSV A1 en Ajax A1 zijn maandagmiddag aan respectievelijk AS Roma en Olympique Lyon gekoppeld in de achtste finale van de Youth League. De talenten van de Eredivisionisten bekerden op verschillende wijze door in het kampioenenbal voor jongeren.

Omdat het eerste elftal van PSV vorig seizoen kampioen werd, mochten de talenten van de Eindhovenaren meedoen aan de groepsfase van de Youth League. Net als het eerste elftal speelde de A1 tegen VfL Wolfsburg, Manchester United en CSKA Moskou. De jongelingen deden het goed en werden eerste in groep, met twee punten voorsprong op de Russen en Engelsen. In de achtste finale speelt PSV A1 dus tegen AS Roma, dat vorig seizoen Ajax A1 nog uitschakelde.

De Amsterdammers speelden dit seizoen niet in de groepsfase van de Youth League. De ploeg moest via de voorrondes het hoofdtoernooi bereiken en deed dit met succes. In de eerste ronde werd Schalke 04 verslagen, daarna was Spartak Moskou aan de beurt. In de play-offs zette Ajax A1 de leeftijdsgenoten van Sevilla opzij. In de knock-outfase staat Ajax tegenover Olympique Lyon, dat eerste werd in een groep met Valencia, Zenit St. Petersburg en KAA Gent. De wedstrijden worden eind februari afgewerkt, waarbij het gaat om slechts één wedstrijd per ronde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner