18.02.2016 21:02

Tottenham speelt gelijk, zege voor Dortmund

Nacer Chadli zet Tottenham Hotspur vanuit een strafschop op voorsprong tegen Fiorentina in de Europa League. (18-02-2016)

Tottenham Hotspur is donderdagavond op bezoek bij Fiorentina niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De Londenaren kunnen het karwei in de zestiende finale van de Europa League in de return afmaken.

Tien minuten voor rust kwam de nummer twee van de Premier League op voorsprong. Nacer Chadli benutte een strafschop. Federico Bernardeschi herstelde de schade voor de thuisploeg. Na een uur spelen zette hij zijn naam op het scorebord door met links te scoren.

Borussia Dortmund deed voor eigen publiek goede zaken in het Europese toernooi tegen FC Porto. Lukasz Piszczek scoorde na zes minuten al het openingsdoelpunt met zijn hoofd. Marco Reus was in de tweede helft verantwoordelijk voor de 2-0 overwinning.

Molde FK, plaaggeest voor Ajax in de groepsfase, lijkt zo goed als uitgeschakeld. De ploeg verloor met 3-0 op bezoek bij Sevilla. Anderlecht boekte een 1-0 zege op Olympiakos, Saint-Etienne won met 3-2 van FC Basel en Villarreal zegevierde vlak voor tijd tegen Napoli middels een 1-0 overwinning.