22.02.2016 11:53

Tip voor PSV: "Zet Pereiro in de spits"

Gastón Pereiro schiet raak vanaf de penaltystip tijdens het duel met Heracles Almelo. (20-02-2016)
Gastón Pereiro schiet raak vanaf de penaltystip tijdens het duel met Heracles Almelo. (20-02-2016)

Willem van Hanegem denkt dat PSV komende week in het Champions League-duel met Atlético Madrid met Gastón Pereiro in de punt van de aanval moet starten. PSV moet een oplossing vinden voor de geschorste Luuk de Jong.

Zonder aanvoerder De Jong gaat PSV op jacht naar een stunt. Willem van Hanegem denkt dat het niet eens zo slecht uitkomt dat de spits er niet is. "PSV is de laatste weken in de competitie erg stabiel. En dus kijk ik echt uit naar de achtste finale van de Champions League, woensdag in Eindhoven. Aanvoerder Luuk de Jong is er niet bij tegen Atlético Madrid, maar gek genoeg kan dat ook een voordeel zijn voor trainer Phillip Cocu", aldus Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Begrijp me niet verkeerd, ik zie ook wel dat De Jong een belangrijke speler is in Eindhoven."

Van Hanegem denkt namelijk dat De Jong onschadelijk wordt gemaakt door de sterke verdedigers van Atlético. "Zijn kopkracht was in aanvallend opzicht waarschijnlijk nauwelijks te gebruiken geweest tegen het centrale duo van Atlético. Diego Godín beschouw ik als de beste centrale verdediger ter wereld. En Jose Maria Gimenez en de Montenegrijn Stefan Savic zijn ook fenomenaal in de lucht", legt De Kromme uit.

De voormalig voetballer heeft wel een oplossing klaarliggen. Hij vindt dat Pereiro in de spits moet. "PSV moet nu iets anders doen en volgens mij is beweeglijkheid in de voorhoede een noodzaak. Waarom die Gastón Pereiro niet in de punt van de aanval? Hij kan in de bal komen, heeft ook diepte. Is een handige jongen. En misschien is dat iets wat Godín en consorten problemen zal opleveren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner