22.02.2016 19:33

Guardiola: "Leven is meer dan alleen voetbal"

Pep Guardiola kampt bij Bayern München met de nodige blessuregevallen in aanloop naar het Champions League-duel met Juventus. De Spaanse coach zal flink moeten puzzelen, omdat hij bijvoorbeeld maar twee centrale verdedigers tot zijn beschikking heeft.

"We zullen proberen ons gebruikelijke spel te spelen. Iedereen die nu in Turijn is, kan in ieder geval spelen", vertelt Guardiola tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. Arturo Vidal is een optie om centraal achterin opgesteld te worden. "Hij kan op meerdere plekken uit de voeten, dus dat is een optie."

Het is ook onduidelijk waar Arjen Robben speelt. "De laatste wedstrijd speelde hij centraal omdat we hem daar nodig hadden. We hebben veel alternatieven en Mario Götze kan ook in de as van het veld uit de voeten." De oefenmeester is in ieder geval onder de indruk van Juventus. "Juventus is een ploeg met veel kwaliteit. Anders kun je niet vier keer op rij kampioen worden van Italië, meedoen voor een vijfde titel en de finale van de Champions League bereiken."

Guardiola sloot de persconferentie enigszins geïrriteerd af vanwege vragen over zijn overstap naar Manchester City. "Ik wilde iets nieuws proberen en dat zal ik blijven doen. In het leven is er meer dan alleen voetbal. Mensen die mij veroordelen als ik hier niet de Champions League win, snappen niet dat het geluk in mijn leven daar niet van afhankelijk is. Ik wil de Champions League ook graag winnen, maar ik heb in ieder geval een nieuwe cultuur leren kennen. Al mijn doelen zijn verwezenlijkt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner