23.02.2016 14:08

Ooijer en Waterreus zien kansen voor PSV

André Ooijer en Ronald Waterreus denken dat PSV een kleine kans heeft om Atlético Madrid over twee duels te verslaan. De twee oud-voetballers zien zeker mogelijkheden voor de ploeg van Phillip Cocu.

"Dat PSV eerst thuis speelt, vind ik een nadeel", zegt Ooijer in gesprek met Voetbal International. De verdediger was zelf onderdeel van het team dat in 2005 tot de halve finale reikte. "Alles valt of staat met die heenwedstrijd. In 2004/05 zaten wij ook in een poule die op papier te zwaar was om door te gaan. Later speelden we tegen Olympique Lyon en AS Monaco, ook twee zware tegenstanders. Maar we haalden wél de halve finale, waarin AC Milan maar net te sterk was."

Ook Ronald Waterreus onderstreept het belang van het heenduel. PSV zal woensdagavond zeer compact moeten spelen. Als het de nul weet te houden, dan maakt het volgens de analist een goede kans. "Het belangrijkste is dat PSV in Eindhoven geen doelpunt tegen krijgt, daar moet de focus op liggen. In dat geval zal Atlético in Spanje moeten komen en dat doen ze niet graag", aldus de voormalig doelman van PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner