23.02.2016 22:39

Juventus vecht zich knap terug tegen Bayern

De grote Mario Mandžukić (l.) en de wat kleinere Arturo Vidal (r.) zijn in een kopduel verwikkeld tijdens de Champions League-wedstrijd Juventus - Bayern München. Het is de Chileen die het kopduel opvallend genoeg wint. (23-02-2016)

Juventus heeft er dinsdagavond een gelijkspel uit weten te slepen tegen Bayern München. Het wist op knappe wijze terug te komen van een 0-2 achterstand.

Bayern München was in de eerste helft heer en meester. De statistieken na tien minuten speeltijd waren veelzeggend. De Duitsers hadden al negentig keer balbezit gehad op vijandelijke helft, Juventus pas vijf keer. De eerste kans van de wedstrijd was voor Arturo Vidal, die tegen zijn oude ploeg speelde. Vanaf een meter of 25 schoot hij in de handen van Gianluigi Buffon. Tien minuten later kreeg Thomas Müller een niet te missen kans. Na een voorzet van Robert Lewandowski kon Müller de bal van heel dichtbij in open doel tikken, maar hij miste. Ook Arjen Robben was dicht bij een goal, maar raakte de lat.

Wanneer Bayern München de bal even kwijt was, was deze alweer heroverd voordat Juventus de middenlijn over kon steken. Een goal kon voor rust dan ook eigenlijk niet uitblijven. Het was Müller die zijn eerdere misser herstelde en zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong zette. Na een knappe voorzet van Douglas Costa, rondde hij het prima af. Zo ging de ploeg van Guardiola dus met een 0-1 voorsprong de rust in.

Juventus kwam goed de kleedkamer uit en begon met het rustig opbouwen van de aanval. Lang duurde dat echter niet, want na een minuut of tien namen de Duitsers het initiatief weer over. Het gevolg was een typische Robben-goal. De Nederlander kreeg de bal op de rechterflank aangespeeld door Lewandowski, kwam naar binnen om de bal voor zijn linker te leggen en haalde uit. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar dat bleek niet het geval. Even later deed Juventus plotseling iets terug via Paulo Dybala. De lange bal van Juan Cuadrado kwam in eerste instantie niet aan, maar werd toch nog door Mario Mandžukić opgepikt. Hij zag Dybala vrij staan, die het vervolgens met links afmaakte.

De Italianen zetten daarna door en ook de gelijkmaker leek al snel in zicht. Mandžukić bereikt Cuadrado na een goede counter, maar Manuel Neuer redde met een goede reflex op het schot van Cuadrado. Maar die gelijkmaker kwam er even later alsnog. Álvaro Morata zette de bal goed voor met het hoofd en invaller Stefano Sturaro kon de bal van dichtbij binnen schieten via de onderkant van de lat.

Er was nog een kwartier voor Juventus om zelfs de overwinning binnen te halen, maar dat lukte niet meer. De 2-2 uitslag betekent echter dat de return opnieuw een spannende wedstrijd zal worden. De return wordt over drie weken gespeeld in de Allianz Arena.

Door: Jessica Westdijk