23.02.2016 23:40

Robben: dit mag nooit gebeuren

Aanvaller Arjen Robben van Bayern München baalde dinsdagavond flink in Turijn. Normaal gesproken is 2-2 in een uitwedstrijd een goede uitslag op het Europese toneel. De Duitse kampioen gaf echter tegen Juventus in het laatste halfuur een voorsprong van 2-0 uit handen. "Daardoor zijn we nu allemaal teleurgesteld", gaf de Nederlandse international ronduit toe. "Als je met 2-0 leidt, moet je de wedstrijd op slot gooien. Een gelijkspel mag dan nooit meer gebeuren."

Robben smaakte nog wel het genoegen om op karakteristieke wijze de tweede treffer van Bayern voor zijn rekening te nemen. Hij dribbelde naar binnen en schoot met links onhoudbaar in. "Het werkt nog steeds", sprak hij met een glimlach over zijn gevreesde actie. "Je krijgt niet veel momenten in een wedstrijd om het te laten zien, maar ik blijf het proberen. Het is een kwestie van koel blijven en blijven kijken naar het doel. Die bal zat er goed in."

Op 16 maart is de return in München. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinales van de Champions League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner