24.02.2016 16:42

PSV krijgt tip: "De nul houden is heilig"

PSV wist in 2007 knap te winnen in eigen huis van Arsenal met 1-0. Rechtsback van toen was Jan Kromkamp. (20-02-2007)
PSV wist in 2007 knap te winnen in eigen huis van Arsenal met 1-0. Rechtsback van toen was Jan Kromkamp. (20-02-2007)

Jan Kromkamp weet hoe het is om in de achtste finale van de Champions League te stunten. In 2007 deed hij dat met PSV tegen Arsenal FC. De oud-rechtsback heeft nog wat tips voor de Eindhovenaren.

Woensdagavond zal PSV één belangrijk doel moeten hebben: de nul houden, zo is de mening van Kromkamp. "Europees gezien is de nul heilig. Als ik PSV was, zou ik me daarop focussen. Eerst de nul houden en dan verder kijken", zegt Kromkramp tegen de website van Helden. "Het is van groot belang dat ze thuis geen goal tegen krijgen. Winnen is mooi, maar de nul houden belangrijker. De situatie van nu is niet te vergelijken met 2007. Wij wisten dat we een grote kans maakten tegen Arsenal en wilden hoe dan ook winnen. We waren niet de mindere en dat bleek achteraf ook zo te zijn, gezien de 1-0 thuiszege en 1-1 in Londen."

Tegen Atlético Madrid zal een ander duel worden dan het duel met Arsenal, zo weet Kromkamp zeker. Hij ziet in Atlético meer een vechtploeg, terwijl Arsenal het meer van het technische voetbal moet hebben. Dat is juist een voordeel voor de ploeg van Phillip Cocu. "PSV is absoluut niet kansloos. Ze zitten in een goede flow, de club draait goed en er is geen onrust zoals bij Feyenoord. Natuurlijk zullen ze het zwaar krijgen. Atlético is een geslepen ploeg en heeft met Antoine Griezmann, Diego Godín en natuurlijk hun trainer Diego Simeone echte toppers in huis. Maar PSV heeft Andrés Guardado, die doet niet onder voor de middenvelders van Atlético. De kans om door te gaan schat ik op vijftig procent."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner