25.02.2016 13:59

Pröpper blijft hoog scoren op kilometerschaal

Davy Pröpper heeft hier de ruimte om tot een creatieve oplossing te komen. De PSV'er dribbelt op en bekijkt zijn opties. (21-10-2015)
Davy Pröpper heeft hier de ruimte om tot een creatieve oplossing te komen. De PSV'er dribbelt op en bekijkt zijn opties. (21-10-2015)

PSV beschikt met Davy Pröpper over een echte kilometervreter op het middenveld. De van Vitesse overgekomen voetballer liep in de huidig editie van de Champions League bijna de meeste kilometers van elke speler actief in het toernooi.

Organisator UEFA houdt bij hoeveel kilometers de spelers hebben gelopen en Pröpper, die nog geen minuut miste in het kampioenenbal, moet alleen Danny van Zenit Sint-Petersburg voor zich dulden. In zeven wedstrijden, waaronder het duel met Atlético Madrid in de achtste finale, liep Pröpper bijna tachtig kilometer.

Om precies te zijn staat de Nederlander op 79 kilometer en 645 meters. Daarmee doet Danny het net iets beter, aangezien de Portugees international op 79 kilometer en 863 meters staat. Pröpper blijft met zijn arbeid spelers als Paul Pogba (Juventus), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain) en Mesut Özil (Arsenal) voor. Sven Kums, oud-speler van sc Heerenveen en momenteel sterkhouder van het Belgische KAA Gent, staat ook in de top vijf, met bijna 78 gelopen kilometers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner