25.02.2016 21:03

Schalke voor eigen publiek kansloos onderuit

Klaas-Jan Huntelaar loopt er teleurgesteld bij tijdens het Europa League-duel van Schalke 04 met Shakhtar Donetsk. (25-02-2016)

Het avontuur van Schalke 04 in de Europa League is donderdagavond ten einde gekomen. De Duitsers hadden een prima uitgangspositie na de 0-0 bij Shakhtar Donetsk, maar de ploeg uit Oekraïne won de return eenvoudig met 0-3.

Aan de kant van Schalke begon Klaas-Jan Huntelaar in de basis. Marlos zette de bezoekers na een klein half uur spelen in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft liep Shakhtar verder weg bij de Bundesliga-club. Facundo Ferreyra en Viktor Kovalenko namen de andere doelpunten voor hun rekening.

Valencia was al zo goed als zeker van de achtste finale. In de eerste wedstrijd wonnen ze met 6-0 van Rapid Wien. Op bezoek in Wenen bracht het de totaalstand over twee duels op 10-0 met een 4-0 uitzege. Lazio schakelde met een 3-1 overwinning het Turkse Galatasaray uit.