25.02.2016 23:48

Borussia Dortmund zegeviert ook in Portugal

Borussia Dortmund heeft ook in Portugal gewonnen van FC Porto en daarmee overtuigend de achtste finales van de Europa League bereikt. Na de 2-0 thuis zegevierden de Duitsers donderdagavond met 1-0. Daar was wel de hulp voor nodig van Iker Casillas. De Spaanse keeper van Porto werkte de bal halverwege de eerste helft in eigen doel.

FC Basel schaarde zich dankzij de 'uitdoelpunten' in Frankrijk (3-2) bij de laatste zestien. De return tegen Saint-Étienne werd thuis afgesloten op 2-1 door een vroege en een heel late treffer van Luca Zuffi. Vlak voor tijd had Moustapha Bayal Sall de Fransen in euforische stemming gebracht met de gelijkmaker.

Oussama Tannane vierde dat mee op de bank. Hij had opnieuw een basisplaats maar werd na een uur gewisseld. Beide teams eindigden met tien man door een tweede gele kaart in de slotfase. Bij de Zwitsers ontbrak Jean-Paul Boëtius. De oud-Feyenoorder is nog zeker een maand uitgeschakeld door een enkelblessure.

Napoli werd verrassend uitgeschakeld. De Italiaanse titelkandidaat kwam voor eigen publiek tegen Villarreal niet verder dan 1-1. Marek Hamšík zorgde vroeg voor de gewenste voorsprong, Tomás Pina maakte echter na een uur gelijk. De Spanjaarden wonnen vorige week met 1-0. Molde versloeg Sevilla in Noorwegen met 1-0 maar maakte zich na de nederlaag in Spanje (3-0) al geen illusies meer.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner