26.02.2016 09:43

Van Gaal hoopt op keerpunt voor Memphis

Memphis Depay probeert de bal tijdens de Europa League-wedstrijd Manchester United - FC Midtylland met de borst te controleren. (25-02-2016)
Memphis Depay probeert de bal tijdens de Europa League-wedstrijd Manchester United - FC Midtylland met de borst te controleren. (25-02-2016)

Met Memphis Depay als uitblinker bereikte Manchester United donderdagavond de achtste finale van de Europa League. De Nederlandse aanvaller scoorde, veroorzaakte een strafschop en was een plaag voor de verdediging van FC Midtylland. Trainer Louis van Gaal zag bij de 5-1 de oude Memphis terug.

"Ik vond dat hij fantastisch speelde", aldus Van Gaal op de clubwebsite van The Red Devils. "Maar dat heeft iedereen gezien. Ik hoop dat hij dit herhaalt tegen Arsenal. Dat is op een ander niveau, maar ik heb er veel vertrouwen in dat hij het weer laat zien."

Van Gaal zegt erg blij te zijn voor zijn landgenoot. "Je hebt dit soort wedstrijden nodig en hij was fantastisch. Hij kan geweldig voetballen, dus dit is misschien een keerpunt voor hem. Ik hoop met heel mijn hart dat het zo is, maar we zullen moeten afwachten. Arsenal is van een ander niveau."

Manchester United speelt in de jacht naar een top 4-notering zondag tegen Arsenal. In het laatste kwart van het Premier League-seizoen treft het team van Van Gaal ook nog de andere clubs die bij de eerste vier staan: Leicester City (thuis), Tottenham Hotspur (uit) en Manchester City (uit).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner