02.03.2016 14:01

Twee jaar geen Europees voetbal voor Sneijder

Wesley Sneijder kijkt niet al te vrolijk tijdens het Europa League-duel Lazio Roma - Galatasaray. (25-02-2016)
Wesley Sneijder kijkt niet al te vrolijk tijdens het Europa League-duel Lazio Roma - Galatasaray. (25-02-2016)

Wesley Sneijder en Ryan Donk kunnen voorlopig fluiten naar Europees voetbal bij Galatasaray. De Turkse club is door de UEFA voor twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal omdat het zich niet heeft gehouden aan de regels omtrent Financial Fair Play.

Galatasaray kwam onlangs nog in actie in de Europa League tegen Lazio Roma, maar de Italianen waren over twee wedstrijden te sterk voor Galatasaray. De Europese wedstrijden tegen Lazio Roma zijn voorlopig de laatste geweest voor Galatasaray. Het is overigens nog maar de vraag of Galatasaray zich weet te plaatsen voor Europees voetbal. De Turkse topploeg staat momenteel op een teleurstellende vijfde plaats in de Turkse SüperLig.

De UEFA heeft tevens besloten dat als Galatasaray zich niet weet te plaatsen voor Europees voetbal, de straf een jaar opschuift. De kans is dus aanwezig dat Galatasaray de aankomende drie seizoenen geen Europees voetbal zal spelen. De nummer één van de Turkse competitie plaatst zich namelijk voor de Champions League, terwijl de nummer twee mag instromen in de voorronde. De nummer drie en vier uit Turkije plaatsen zich voor de Europa League, waardoor Galatasaray op dit moment naast Europees voetbal grijpt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner