08.03.2016 10:35

Ronaldo pakt dinsdagavond nieuw record

Cristiano Ronaldo bedankt het meegereisde publiek na afloop van het Champions League-duel AS Roma - Real Madrid. (17-02-2016)
Cristiano Ronaldo bedankt het meegereisde publiek na afloop van het Champions League-duel AS Roma - Real Madrid. (17-02-2016)

Cristiano Ronaldo kan dinsdagavond een nieuw record pakken. Als de Portugees speelminuten maakt tijdens het Champions League-duel met AS Roma is hij de voetballer met de meeste duels in de knock-outfase van de Champions League.

Ronaldo staat op dit moment op 56 wedstrijden in de knock-outfase van de Champions League en moet het record momenteel delen met Xavi. De oud-speler van FC Barcelona speelt tegenwoordig zijn wedstrijden voor het Qatarese Al Sadd en vormt geen 'bedreiging' meer voor Ronaldo. Mocht Ronaldo dinsdagavond in actie komen, neemt hij het record definitief over van de Spaanse middenvelder.

Ronaldo wist overigens dertig van zijn 56 wedstrijden in de knock-outfase winnend af te sluiten. Dat is een record dat hij deelt met Andrés Iniesta. Mocht Ronaldo dinsdagavond weten te winnen, dan neemt hij ook dat record definitief over van Iniesta. De Spaanse middenvelder krijgt volgende week echter een mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen. FC Barcelona speelt dan in eigen huis tegen Arsenal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner