08.03.2016 22:36

Real in de tweede helft langs lastig AS Roma

Real Madrid heeft zich met enige moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. AS Roma werd weliswaar met 2-0 verslagen, maar de Italianen verzuimden meerdere grote kansen te benutten.

Real Madrid had tijdens de eerste helft het meeste balbezit en een licht overwicht, maar de beste kansen waren voor AS Roma. Edin Džeko kreeg een opgelegde mogelijkheid na goed voorbereidend werk van Mohamed Salah, maar de Bosnische spits schoot naast. Na bijna een half uur spelen waren de rollen omgekeerd. Džeko bediende Salah, maar de Egyptenaar schoot de bal in het zijnet.

De Spanjaarden probeerden vooral gevaarlijk te worden door middel van afstandsschoten, maar AS Roma-doelman Wojciech Szczęsny stond telkens goed op te letten. De Poolse doelman was na ruim een half uur spelen erg belangrijk voor zijn ploeg. Cristiano Ronaldo kreeg op aangeven van Gareth Bale een grote mogelijkheid, maar Szczęsny bracht redding.

Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Real Madrid had een overwicht, maar de beste kansen waren voor AS Roma. Salah, Alessandro Florenzi en Kostas Manolos kregen een grote kans om de score te openen, maar faalden in de afronding. AS Roma was slordig in de afronding en moest daar uiteindelijk een dure prijs voor betalen. Na ruim een uur spelen kwam Real Madrid op voorsprong. Invaller Lucas Vázquez passeerde op de rechterflank Lucas Digne en gaf vervolgens een goede voorzet. Cristiano Ronaldo verschalkte zijn directe tegenstander en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Vier minuten na het openingsdoelpunt van Cristiano Ronaldo werd de wedstrijd definitief beslist. Cristiano Ronaldo liep samen met James Rodríguez ongehinderd richting het Italiaanse doel. De Portugees gunde James de bal, waarna de Colombiaan vanuit een moeilijke hoek wist te scoren: 2-0.

Na de treffer van James kreeg Cristiano Ronaldo nog een grote kans, maar het bleef 2-0 in Santiago Bernabéu. Real Madrid plaatst zich daardoor voor de kwartfinale van de Champions League. Aankomend weekend gaat Real Madrid op bezoek bij UD Las Palmas, terwijl AS Roma een uitwedstrijd speelt tegen Udinese.

Door: Jurre Hermans