09.03.2016 11:44

Vanhaezebrouck baalt toch na uitschakeling

Hein van Haezebrouck, trainer van KAA Gent, maakt een wegwerpgebaar in de wedstrijd tegen KV Oostende. (20-09-2014)
Hein van Haezebrouck, trainer van KAA Gent, maakt een wegwerpgebaar in de wedstrijd tegen KV Oostende. (20-09-2014)

Hein Vanhaezebrouck is trots op de prestatie die AA Gent heeft geleverd in dit seizoen van de Champions League. Toch was de trainer kritisch. Vanhaezebrouck verwijt de uitschakeling aan het matige optreden in eigen huis. Gent verloor die wedstrijd met 2-3 van VfL Wolfsburg.

"We weten allemaal dat we dit in de thuiswedstrijd hebben weggegeven. Net zoals in halve finale van het bekertoernooi vergeten we het thuis af te maken en geven we cadeaus weg. Dan loop je in de terugwedstrijd achter de feiten aan", die dus spreekt van een complex in thuiswedstrijden.

De trainer van de Belgisch kampioen zag wel goede momenten in de uitwedstrijd tegen de Duitsers. "Onze eerste helft was goed. We hebben een paar fases gehad waarin we iets hadden kunnen forceren en hebben bewezen dat we een volwassen wedstrijd kunnen spelen en we een organisatie kunnen neerzetten. We verliezen dan wel, maar verlaten de Champions League met opgeheven hoofd."

Aanvoerder en oud-speler van Heerenveen Sven Kums was vooral trots. "We hebben een mooie Champions League-campagne achter de rug. Iedereen mag trots zijn dat we de poule hebben overleefd. Maar in de achtste finales hebben we het te makkelijk weggegeven. Nu tellen alleen nog de play-offs van de competitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner