10.03.2016 14:26

Hiddink begrijpt boegeroep na shirtwissel

Guus Hiddink uit zijn onvrede. Chelsea is op bezoek bij Stoke City, maar speelt niet erg goed. (05-03-2016)
Guus Hiddink uit zijn onvrede. Chelsea is op bezoek bij Stoke City, maar speelt niet erg goed. (05-03-2016)

Guus Hiddink kan zich voorstellen waarom de shirtwissel van Eden Hazard niet in goede aarde viel bij de Chelsea-fans. Woensdagavond ruilde de Belg in de rust van de Champions League-duel tegen PSG zijn shirtje met Ángel Di María. En dat kon de Chelsea-aanhang niet waarderen.

"De fans hebben het recht om boe te roepen. De mensen kunnen uiten wat ze voelen", liet de Nederlander weten na afloop op de persconferentie. "Eigenlijk mag zoiets niet voorkomen, maar in sommige  landen is het gebruikelijk het dan al te doen en niet te wachten tot het eindsignaal."

De Hollandse oefenmeester gelooft dat zijn middenvelder er niets verkeerd mee bedoelde: "Het is geen groot probleem voor mij en mijn team dat het gebeurde. En zoals ik al zei, het gebeurt weleens vaker in de rust dat er shirts worden gewisseld, maar het is niet gebruikelijk. Dat is dan de kans voor spelers om halverwege met ontbloot bovenlijf van het veld te kunnen en hun tatoeages te laten zien. Dat was hier niet zo, maar ik geloof dat Hazard er geen verkeerde bedoelingen mee had."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner