15.03.2016 10:16

Waterreus blij met terugkeer De Jong

Luuk de Jong zet PSV met het hoofd op een 0-1 voorsprong tijdens het Eredivisie-duel met NEC. (14-02-2016)
Luuk de Jong zet PSV met het hoofd op een 0-1 voorsprong tijdens het Eredivisie-duel met NEC. (14-02-2016)

Ronald Waterreus is blij dat PSV dinsdagavond weer kan beschikken over spits Luuk de Jong. De aanvoerder was geschorst voor het heenduel met Atlético Madrid, maar kan dinsdagavond gewoon spelen.

"Zijn gemis in Eindhoven was groter dan ik vooraf dacht", zegt de oud-doelman van PSV tegenover NU.nl. "Met Gastón Pereiro in de spits dacht ik dat je Atlético minder in de kaart zou spelen, omdat die grote verdedigers liever niet tegen een spits spelen die steeds van zijn positie afwijkt. Maar dat pakte toch niet goed uit. De Jong is ook gewoon veruit de beste optie in de spits voor PSV. Het is dus goed dat hij er weer bij is. Het wordt interessant om te zien hoe hij op dit niveau presteert en dat geldt voor meer jongens bij PSV wiens ambities verder rijken. Voor Jetro Willems, bijvoorbeeld."

Waterreus acht PSV niet kansloos in Madrid. "Dankzij de 0-0 van drie weken geleden in Eindhoven heeft PSV gewoon een goede uitgangspositie, al speel je wel tegen een absolute topploeg. Atlético is beter, dat heeft PSV in Eindhoven al gemerkt. Maar ze hoeven in Madrid niet met knikkende knieën het veld op te lopen en ik verwacht ook niet dat dat gebeurt. PSV komt dit seizoen heel volwassen voor de dag in de Champions League. Als PSV kan scoren in Madrid zit het op rozen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner