15.03.2016 16:21

Ook El Mahdioui brengt ervaring bij Ajax A1

Naast Indy Groothuizen, Damil Dankerlui, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Černý voegt nu ook Ashraf el Mahdioui zich in de basisopstelling van Ajax A1 in de Youth League. De Amsterdammers staat in de kwartfinale tegenover Chelsea.

Ajax wil hoge ogen gooien in de mini-Champions League en daarvoor stuurt het regelmatig spelers die al doorgebroken zijn, maar nog steeds jong genoeg zijn om te mogen spelen in de A1, terug naar de jeugd. Met Van de Beek en Černý spelen er twee debutanten van het eerste elftal in de A1, Groothuizen, Dankerlui, Nouri en El Mahdioui spelen al langer in de Jupiler League met Ajax. Azor Matusiwa debuteert op Europees niveau bij de Nederlanders.

Tegenstander Chelsea is de titelhouder in de Youth League. Dit betekent niet automatisch dat Ajax A1 tegen kampioenen speelt, aangezien veel jeugdspelers doorgestroomd zijn of verhuurd. Van de spelers die vorig seizoen Shakhtar Donetsk in de finale versloegen, zijn er nog zes over. Absolute sterkhouders als Dominic Solanke, Isaiah Brown, Charly Musonda en Jérémie Boga zijn er niet meer bij.

De wedstrijd is vanaf 17.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner