15.03.2016 22:40

Manchester City moeiteloos naar kwartfinale

Manchester City heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Na de 3-1 zege in het heenduel, was 0-0 in het eigen Etihad Stadium voldoende.

Manchester City won het heenduel tegen Dinamo Kiev met 3-1, waardoor er weinig meer op het spel stond dinsdagavond. De Oekraïners hadden immers minstens drie doelpunten nodig om door te gaan naar de kwartfinale. Toch leek Manchester City niet achterover te gaan leunen, het stond in de eerste minuten met bijna het volledige team op de helft van de tegenstander. Daar was echter ook alles mee gezegd, want veel spektakel leverde de eerste helft niet op.

De thuisploeg kreeg twee keer een domper te verwerken. Al na zes minuten moest Vincent Kompany gewisseld worden wegens een blessure en nog binnen het halfuur moest ook Nicólas Otamendi met een blessure naar de kant. Verder kregen beide teams één mogelijkheid: Jesús Navas schoot na een corner hoog over, aan de andere kant dook Łukasz Teodorczyk plotseling op voor Joe Hart, maar de doelman pareerde prima.

In de tweede helft kwam er iets meer leven in de brouwerij. Het begon met een schot van Navas, die vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal schoot, waarna de bal weer terug het veld in sprong. Ook de invallers van Dinamo Kiev leken er nog wel zin in te hebben. Hoewel ze nog slechts een halfuur hadden om minstens drie keer te scoren, deden ze hun uiterste best. Zo dook Aleksandr Yakovenko op voor Hart, terwijl hij pas net een minuut in het veld stond.

Het geloof nam echter al snel af bij Dinamo Kiev, waarna Manchester City nog even aanzette. De Engelsen hielden zich lang op rond het vijandelijke strafschopgebied, maar wisten geen doelpogingen te creëren. Invaller Yakovenko werd nog een keer gevaarlijk voor Kiev, maar zijn kopbal ging voor het doel langs. Daardoor eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel.

Manchester City is dus geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League, waarvoor PSG, Benfica, Wolfsburg en Real Madrid zich al eerder plaatsten. Woensdagavond zullen de overige kwartfinalisten bekend zijn. De kwartfinales worden gespeeld op 5 en 12 april.

Door: Jessica Westdijk