16.03.2016 15:17

Dani Alves niet onder de indruk van Arsenal

Dani Alves (l.) probeert tijdens het Champions League-treffen tussen Arsenal en FC Barcelona Alexis Sanchéz (r.) van de bal te krijgen. (23-02-2016)
Dani Alves (l.) probeert tijdens het Champions League-treffen tussen Arsenal en FC Barcelona Alexis Sanchéz (r.) van de bal te krijgen. (23-02-2016)

Dani Alves is niet onder de indruk van het karakter en de mentale kracht van Arsenal. De verdediger van FC Barcelona weet dat Arsenal kwaliteit heeft, maar mist het gif in de ploeg van trainer Arsène Wenger.

Woensdagavond neemt FC Barcelona het in de Champions League op tegen Arsenal. De heenwedstrijd werd door FC Barcelona in Londen met 2-0 gewonnen. "We wisten dat het een stuk lastiger had kunnen zijn. Ik heb het dan niet over de kwaliteit van Arsenal. De kwaliteit van de manier waarop ze spelen en de kwaliteit van een aantal van hun spelers zijn voor iedereen duidelijk", zei Dani Alves tijdens de persconferentie. "Ik had het meer over hun ervaring, karakter en mentale kracht. Er zijn ploegen in Europa die niet de kwaliteit hebben van Arsenal, maar toch ontloop je díe ploegen liever. Want je weet dat die ploegen ervaring en karakter hebben."

Dani Alves weet dat FC Barcelona woensdagavond aan de bak moet. "Geen van ons denkt dat de strijd al is gestreden. We zijn op de helft en hebben een goede uitgangspositie, maar dat is het dan ook. Arsenal heeft kwaliteiten en als ze op de toppen van hun kunnen spelen, kunnen ze speciale dingen doen. We zijn dus gewaarschuwd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner