16.03.2016 22:36

Arsenal kan niet stunten tegen machtig Barça

Ook in de terugwedstrijd heeft Arsenal FC niet kunnen verrassen tegen een sterker FC Barcelona. Na de 0-2 in Londen verloren de Gunners woensdagavond met 3-1 in Camp Nou. Hierdoor zijn de achtste finales van de Champions League opnieuw het eindstation. Bekerhouder Barça mag zich opmaken voor de kwartfinales.

Met een sterk gewijzigd team hoopte Arsenal voor een grote stunt te zorgen in Camp Nou. Na het verlies in eigen huis was er namelijk voldoende recht te trekken. Onder meer Mohamed Elneny, Danny Welbeck en Alex Iwobi mochten aan de start verschijnen. Vaste waarden als Per Mertesacker, Francis Coquelin en Olivier Giroud bleven daardoor op de bank. Het was echter Barcelona, met Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar in de basis, dat zorgde voor het eerste gevaar.

Messi anticipeerde geweldig op een lange bal van Neymar, maar zag doelman David Ospina uitblinken door een poging van dichtbij uit het doel te tikken. Een minuutje later werd de Arsenal-goalie echter wel verschalkt. Via Messi en Suárez kwam de bal terecht bij Neymar. De Braziliaanse linksbuiten schoof de bal droog in de korte hoek: 1-0. Met alle goede wil van de wereld probeerde Arsenal daarna wat te bewerkstelligen. In de eerste helft kwamen de Engelsen echter niet verder dan een kopkansje van Alexis Sánchez.

Arsenal moest aanzetten en kwam al vroeg in het tweede bedrijf op gelijke hoogte. Na een pass van Sánchez krulde nieuwkomer Mohamed Elneny de bal schitterend in de kruising: 1-1. De Egyptenaar, overgekomen van FC Basel, deed dit vanaf rand zestien. Vroeg na de theepauze was de spanning in Camp Nou weer enigszins terug. Ondanks de laconieke houding bij Barça wist Arsenal echter maar mondjesmaat gevaar te stichten.

Na bijna drie kwart wedstrijd velde Suárez het eindoordeel met een weergaloze treffer. De Uruguayaan  trof tegendraads de kruising met een halve omhaal na een voorzet van Dani Alves: 2-1. Wederom een fantastisch doelpunt van de oud-Ajacied. Het slotakkoord was voor de beste van de wereld: Messi. De Argentijn stifte in de slotfase de 3-1 over doelman Ospina heen. Barça gaat vrijdag in de koker voor de loting van de kwartfinales. Voor Arsenal zijn de laatste zestien opnieuw het eindstation.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner