16.03.2016 23:18

Dapper Juventus buigt in verlenging het hoofd

David Alaba (m.) controleert de bal op de borst terwijl hij op de huid wordt gezeten door Andrea Barzagli (l.). Op de achtergrond kijkt Stephan Lichtsteiner toe. (16-03-2016)
David Alaba (m.) controleert de bal op de borst terwijl hij op de huid wordt gezeten door Andrea Barzagli (l.). Op de achtergrond kijkt Stephan Lichtsteiner toe. (16-03-2016)

Juventus was woensdagavond dicht bij een daverende stunt in de Champions League, maar de Italianen slaagden er net niet in om titelfavoriet Bayern München uit te schakelen. De Duitse club kwam van 0-2 terug tot 2-2 en maakte in de verlenging het karwei af: 4-2.

Trainer Massimiliano Allegri stuurde zijn manschappen met een duidelijke boodschap het veld in: fel beginnen. De heenwedstrijd in Turijn was in 2-2 geëindigd, wat Juventus de ruimte gaf om wat risico te nemen. De brutale start wierp snel zijn vruchten af. Na een misverstand tussen Manuel Neuer en David Alaba kwam de bal bij Paul Pogba terecht, die van net buiten het strafschopgebied de 0-1 in het (bijna) lege doel schoot. Bayern München kwam niet veel later goed weg toen een geldig doelpunt van Álvaro Morata vanwege buitenspel onterecht werd afgekeurd.

Neuer moest even later echter alsnog de bal uit het doel vissen, nadat Juan Cuadrado in de korte hoek raak schoot. Aan de 0-2 ging een geweldige solo van Morata vanaf, die op zijn eigen helft de bal ontving, drie man omspeelde en vervolgens Cuadrado bereikte. Diezelfde Cuadrado had vlak voor rust zelfs de 0-3 op de schoen, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Neuer. Bayern München, dat zonder de geblesseerde Arjen Robben aantrad, kreeg voor rust via Thomas Müller slechts één goede kans.

Hoewel Juventus in de tweede helft nauwelijks in de problemen kwam, dwong Bayern München een verlenging af. Morata verzuimde vlak na rust tot tweemaal toe de wedstrijd te beslissen. De Spanjaard, die een plaag voor de verdediging van Bayern München was, wist bij twee pogingen in twee minuten Neuer niet te verschalken. De thuisploeg leek er niet in te slagen om de defensieve muur van Juventus te slechten, maar kwam uit het niets toch op 1-2.

Uit een perfect aangesneden voorzet van Douglas Costa luidde de onopvallend spelende Robert Lewandowski een spannende slotfase in. Juventus gaf nauwelijks wat weg, maar moest vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd toch de 2-2 incasseren. Op aangeven van Kingsley Coman zorgde Thomas Müller ervoor dat er moest worden verlengd.

Juventus probeerde de verlenging door te komen en een strafschoppenreeks af te dwingen, maar Thiago zorgde aan het begin van de tweede helft van de verlenging voor de belangrijke 3-2. Toen Kingsley Coman even later ook de 4-2 maakte, was het tweeluik beslist.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner