16.03.2016 19:34

Van Gaal: "Moeten geloven in goede afloop"

Manchester United moet donderdagavond in de Europa League een 2-0 achterstand wegwerken in de return tegen Liverpool. Een tegendoelpunt zou fataal kunnen zijn, want dat zou betekenen dat Manchester United er zelf vier moet scoren. Desondanks is Louis van Gaal bezig met aanvallende plannen te bedenken.

"We zijn alleen bezig met het verslaan van Liverpool. We hebben dit seizoen in sommige wedstrijden binnen drie of vier minuten gescoord, dus dat kunnen we donderdag ook. We zijn helemaal niet bezig met eventuele tegendoelpunten, we denken alleen aan het maken van doelpunten", gaf hij aan tijdens de persconferentie ter voorbereiding op de confrontatie met Liverpool.

Ondanks de zware opgave houdt de Nederlandse trainer de hoop dat zijn ploeg de volgende ronde haalt. "We moeten geloven in een goede afloop. Dat geloof moet aanwezig zijn bij de spelers, maar zeker ook bij de fans. Die hebben veel impact op het spel. We willen compact spelen en de tegenstander onder druk zetten. Het spelplan hebben we na de vorige wedstrijd iets aangepast en hopelijk werkt dat dit keer wel."

De Spanjaard Ander Herrera heeft net als zijn trainer vertrouwen in een goed resultaat. “We hebben dit seizoen vier keer tegen hen gespeeld en in de twee thuiswedstrijden waren wij veel beter. We weten hoe we hen moeten bestrijden en thuis zijn we altijd sterk. We kunnen niet als een gek gaan aanvallen, maar wij zijn Manchester United en krijgen altijd kansen. We moeten beter spelen dan de laatste keer, dan hebben we zeker een kans. We zijn er klaar voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner