17.03.2016 11:31

Buffon: "Het was een enorme teleurstelling"

Gianluigi Buffon baalt ontzettend van de uitschakeling in de Champions League. Juventus leek Bayern München te verslaan, maar in de blessuretijd viel de gelijkmaker. Uiteindelijk verloor Juventus na de verlenging van Bayern München.

"Het was een enorme teleurstelling dat we in de extra speeltijd de gelijkmaker incasseerden", zei Buffon na afloop. "In de tweede helft speelde Bayern erg aanvallend en maakte uiteindelijk ook de kansen af. We verlaten dit toernooi echter met opgeheven hoofd. Maar ik ben erg trots op dit team. Deze uitschakeling laat zien dat we opnieuw een stap hebben gezet vergeleken met vorig seizoen."

Juventus-trainer Massimiliano Allegri sluit zich aan bij de woorden van zijn doelman. "Eigenlijk is het een schande dat je wordt uitgeschakeld na zo'n goede prestatie tegen zo'n goede club. Op slag van rust kreeg Juan Cuadrado een enorme kans op 3-0, terwijl ook Álvaro Morata en Stephan Lichtsteiner nog konden scoren", aldus Allegri, die de arbitrage niet de schuld wilde geven van de nederlaag. Morata scoorde, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. "Het heeft geen zin om het over de arbitrage te hebben. Ik kan alleen mijn team complimenteren. Met een geïmproviseerde opstelling waren we gelijkwaardig aan een van de titelfavorieten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner