17.03.2016 22:56

Van Gaal met ManU uitgeschakeld in Europa

Manchester United is donderdag door Liverpool uitgeschakeld in de Europa League. Na de 2-0 winst op Anfield vorige week, was 1-1 in de return tegen Manchester United voldoende voor de ploeg van Jürgen Klopp.

De eerste minuten van de wedstrijd had Manchester United de overhand. Het had minimaal een 2-0 zege nodig om kans te maken op een plaats in de kwartfinale en dat was te zien. Daley Blind ging geregeld mee naar voren om extra druk te zetten en dat leek te helpen. Het resulteerde na een kwartier in een vermeende handsbal voor Liverpool, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Liverpool kwam er in het eerste kwartier nauwelijks uit en de kansen waren dan ook voor de ploeg van Van Gaal. Zo had Jesse Lingard een vrije kopkans, maar Simon Mignolet wist de bal prima uit het doel te tikken.

Manchester United kwam na een halfuur echter wel op voorsprong, toen Anthony Martial over het been van Nathaniel Clyne ging en de bal op de stip werd gelegd. Martial ging zelf achter de bal staan en faalde niet, hij schoot de bal hard in de linkerbovenhoek. Daarmee kwam het geloof terug bij Manchester United, want één goal erbij zou al voldoende zijn om verlenging af te dwingen. Vlak voor rust werd die hoop echter de grond ingeboord door Coutinho, die eenvoudige ontsnapte aan Guillermo Varela en één op één met David de Gea binnen schoot.

Het tempo was hoog en ondanks dat er drie goals nodig waren om door te gaan, bleef Manchester United aanvallen. Marouane Fellaini kreeg de grootste mogelijkheden. Eén keer wist hij zijn kopbal niet voldoende richting mee te geven, een tweede keer schoot hij van dichtbij hoog over. Halverwege de tweede helft was de scherpte bij beide teams er een beetje af en werd het spel steeds slordiger. De thuisploeg geloofde er niet meer in dat het nog minimaal drie goals kon maken. Daardoor verliep de slotfase van het duel zonder al te veel spektakel en eindigde het in 1-1.

Liverpool gaat dus door naar de kwartfinale van de Europa League. Ook Villarreal, Athletic Bilbao en Sparta Praag plaatsten zich al. De overige kwartfinalisten zijn bij plaatsing van dit artikel nog niet bekend. Op 7 en 14 april vinden de kwartfinales plaats.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner