17.03.2016 23:01

Dortmund ook op Londen voorbij Tottenham

Borussia Dortmund heeft donderdagavond ook de return tegen Tottenham Hotspur in de achtste finale van de Europa League in winst omgezet. Twee treffers van Pierre-Emerick Aubameyang zorgden voor een mooi vervolg op de 3-0 overwinning in het heenduel.

Bij Tottenham kwamen onder meer Christian Eriksen, Mousa Dembélé én clubtopscorer Harry Kane niet in actie, terwijl bij Dortmund, dat voor de start van het duel al met één been in de kwartfinale stond, Mats Hummels rust kreeg.

Hetgeen resulteerde in een tamme eerste helft, waarin Dortmund weliswaar de overhand had, maar weinig ondernam om voor spektakel te zorgen. Aubameyang was na een kwart wedstrijd pas amper aan de bal geweest, toen hij op twintig meter van het doel de ruimte vond om met zijn rechterbeen fraai in de verre hoek te pegelen (0-1).

Daar leek het lange tijd bij te blijven, maar een kleine twintig minuten voor tijd was het wederom Aubameyang die wist te scoren. Nadat de spits al een grote kans had gemist, waar hij beter had kunnen afspelen op Marco Reus, schoot hij in de 71e minuut hard binnen na een goede pass van Henrikh Mkhitaryan (0-2).

Twee minuten later mocht Heung-Min Son nog de eretreffer maken voor Tottenham (1-2), toen Neven Subotic enorm in de fout ging met een te korte terugspeelbal. Echter zou het daarbij blijven, waardoor Dortmund zich net als Villarreal, Athletic de Bilbao, Sevilla, Sparta Praag, Shakhtar Donetsk, Sporting Braga en Liverpool plaatste voor de kwartfinale van de Europa League.

Door: Joey Knobben