18.03.2016 09:38

Fenerbahçe schuift schuld in schoenen arbiter

Iedereen bij Fenerbahçe is woedend op scheidsrechter Ivan Bebek. Volgens de Turkse club was de leidsman ervoor verantwoordelijk dat het Europa League-duel met SC Braga (4-1) uit de hand liep.

Bebek deelde rode kaarten uit aan Mehmet Topal, Alper Potuk en Volkan Sen. De tweede gele kaart van Topal viel op een cruciaal moment. Fenerbahçe had op dat moment voldoende aan de 1-1 tussenstand. Topal blokkeerde een schot op doel door zijn armen voor zijn borstkas te houden. Desondanks besloot de scheidsrechter een tweede gele kaart en een strafschop te geven.

Na de benutte penalty liep Braga uit naar 4-1 en ontspoorden sommige spelers van Fenerbahçe. Ook hoofdtrainer Vítor Pereira moest naar de tribune. Hij liet zich gelden na de eerste rode kaart. "Om mijn natuurlijke reactie. We stonden tegenover een goed team en dan kun je worden uitgeschakeld. Maar dan wel graag op een eerlijke manier", verklaart hij op de website van zijn Turkse werkgever.

"De scheidsrechter drukte tijdens cruciale momenten zijn stempel op de wedstrijd. De eerste goal was buitenspel en ook de tweede kwam tot stand na een scheidsrechterlijke dwaling. Belachelijk om een rode kaart en een penalty te geven. De handen van Mehmet Topal zaten helemaal tegen zijn lichaam en was onmogelijk de bal nog te ontwijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner