18.03.2016 13:16

Duits-Engels topaffiche in kwartfinale EL

De Europa League-loting die vrijdagmiddag in het Zwitserse Nyon plaatsvond, heeft een kraker van jewelste opgeleverd. Titelfavorieten Borussia Dortmund en Liverpool nemen het tegen elkaar op in de strijd om een plekje in de halve finale. Sporting Braga - Shakhtar Donetsk, Villarreal - Sparta Praag en Athletic Bilbao - Sevilla zijn de drie andere kwartfinales.

Borussia Dortmund en Liverpool worden samen met Sevilla beschouwd als de grootste kanshebbers om dit seizoen de Europa League te winnen. De Duitsers schakelden in de achtste finale op overtuigende wijze Tottenham Hotspur uit. Na de 3-0 overwinning in Dortmund, won het team van trainer Thomas Tuchel met 1-2 White Hart Lane.

Liverpool rekende in de achtste finale af met aartsrivaal Manchester United. Liverpool had na de 2-0 zege op Anfield donderdag genoeg aan een 1-1 gelijkspel. Sevilla, de winnaar van de afgelopen twee edities van de Europa League, kegelde FC Basel uit het toernooi (0-0 en 3-0).

De ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Liverpool betekent ook het weerzien van Jürgen Klopp met zijn oude club. De Duitser stond zeven jaar aan het roer in Dortmund en is sinds oktober trainer van de Engelse club.

De kwartfinales

Sporting Braga - Shakhtar Donetsk
Villarreal - Sparta Praag
Athletic Bilbao - Sevilla
Borussia Dortmund - Liverpool

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner