26.03.2016 11:11

De Vrij herstelt in België: "Het gaat goed"

Stefan de Vrij houdt het overzicht in het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met IJsland. (03-09-2015)
Stefan de Vrij houdt het overzicht in het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met IJsland. (03-09-2015)

Stefan de Vrij zit in de afsluitende fase van zijn blessureherstel. De centrale verdediger raakte bijna zeven maanden geleden geblesseerd aan zijn knie en ziet een rentree dichterbij komen, mede dankzij de hersteltraining die hij in Antwerpen volgt.

De verdediger van Lazio Roma rijdt dagelijks op en neer naar Antwerpen om daar met zijn herstel aan de slag te gaan. Volgens ex-wielrenner Johan Museeuw zeer verstandig. "Geloof me als ik zeg dat dit het Mekka van de hersteltraining is. Als Lieven Maesschalck het niet voor elkaar krijgt, dan is het gewoon niet mogelijk", aldus Museeuw tegenover het Algemeen Dagblad.

De Vrij ziet er ogenschijnlijk fit uit en doet met het tempo waarin hij de oefeningen afwerkt vermoeden dat zijn rentree aanstaande is. Dat zit anders, zegt de 24-jarige Nederlander. "Alle bewegingen die ik maak zijn gecontroleerd. De knie houdt zich geweldig en mijn herstel gaat goed. Maar echt weer een wedstrijd op topniveau spelen, dat zal helaas nog enige tijd duren."

Sinds de interland tegen Turkije op 6 september 2015, toen Oranje met 3-0 verloor, heeft de 28-voudig international geen wedstrijd meer gespeeld. "Na die wedstrijd kwam er vocht in mijn knie. Terwijl ik hier van herstelde voelde ik tijdens een training een steek in mijn knie. We wilden een operatie voorkomen, maar het kon niet anders. Het letsel werd erger. En toen wist ik dat mijn seizoen voorbij was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner